Deze website laat u kennis maken met mij, Esther van Keulen, en mijn werk.

Opgeleid en werkzaam geweest als jurist ben ik altijd geïnteresseerd geweest in keramiek. Eerst alleen als verzamelaar. Later in mijn leven toen ik een punt had gezet achter mijn carrière als jurist wilde ik iets met mijn handen gaan doen en besloot als hobby te gaan werken met klei. Zelf keramiek te maken, scheppend bezig zijn met mijn handen.

Het materiaal klei fascineert me. Klei is geen makkelijk materiaal. Het is weerbarstig, gaat zijn eigen gang. Je weet nooit hoe je werk uit de oven komt.

Wat als hobby begon is intussen via velerlei cursussen, workshops en de beroepsopleiding keramische technieken in Gouda, aangevuld met het extra leerjaar glazuren, uitgegroeid tot een passie voor keramiek.

Mijn werk bestaat uit unica, organische handgevormde schalen, vazen en objecten, geïnspireerd door de vormen, kleuren en texturen uit de natuur, met een voorliefde voor het strand. Een gevonden schelp kan mij inspireren tot het maken van een schaal.

Ik werk intuïtief, de vorm ontstaat onder mijn handen. Vorm is belangrijk voor me, maar op de huidafwerking/deklaag ligt mijn focus. Glazuur is eigenlijk het onderwerp van mijn werk geworden. Mijn glazuren ontwikkel ik bijna allemaal zelf. In de kennis die dat vraagt zit voor mij ook de uitdaging en de magie die het werken met klei zo aantrekkelijk voor mij maakt.